Pilotażowy program "Dobry posiłek w szpitalu".

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów przebywających w szpitalach. Jak napisano w uzasadnieniu do zarządzenia prezesa NFZ, wprowadzenie programu pilotażowego wynika ze świadomości szczególnego znaczenia właściwego żywienia pacjentów przebywającego w warunkach szpitalnych. Odpowiednia dieta w szpitalu powinna być integralną częścią całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia istotnym elementem zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie, poprawę skuteczności leczenia zachowawczego i  chirurgicznego oraz zmniejszenie ryzyka powikłań i skrócenie czasu gojenia się ran pooperacyjnych. Dobrze odżywiony pacjent szybciej powraca do zdrowia i tym samym może krócej przebywać w szpitalu, co korzystnie wpływa na jego ogólny stan zdrowia fizycznego i psychicznego, a także obniża całkowity koszt leczenia .

 Śniadanie


 ObiadObiad 06-11-2023

Śniadanie

Śmiadanie z dnia 03-11-2023 


 Obiad

Obiad z dnia 03-11-2023

Śniadanie

Śniadanie z  dnia 02-11-2023


 Obiad

Obiad z  dnia 02-11-2023

Śniadanie

Śniadanie z  dnia 31-10-2023


Obiad

Obiad z  dnia 31-10-2023

Śniadanie

Śniadanie z  dnia 30-10-2023


Obiad

Obiad z  dnia 30-10-2023